Harry Feenstra Bekercompetitie

Vanwege het  door de regering genomen besluit om de zgn. avondlockdown te verlengen tot in ieder geval 14 januari is er tot die datum geen amateursport toegestaan na 17.00 uur. Aangezien de Harry Feenstra bekercompetitie van start zou gaan in de week van 3 januari en er geen zekerheid is wat er na 14 januari gaat gebeuren is het helaas ook dit seizoen niet mogelijk om deze editie van de Harry Feenstra bekercompetitie door te laten gaan.

 

Harry Feenstra Bekercompetitie seizoen 2021/2022

Voor deze editie van de Harry Feenstra Bekercompetitie was het aantal ingeschreven teams dusdanig laag dat er door het enigszins aanpassen van de ratinggrenzen uiteindelijk 37 teams in 4 groepen konden worden ingedeeld. De meeste groepen bestaan dan ook maar uit 1 poule.
Regelmatig hebben deelnemende teams laten weten dat men het niet leuk vindt dat, als er maar 1 poule in een groep is, om zowel in de 1e als de 2e ronde tegen dezelfde tegenstanders te moeten spelen daarom is besloten om de opzet van deze editie aan te passen.
De Harry Feenstra Bekercompetitie zal deze editie bestaan uit 1 ronde die volledig in januari gespeeld wordt en een finaleavond op vrijdag 4 maart die gespeeld wordt in de zaal van Flits/Theresia.

De verenigingen worden verzocht om het programma goed door te nemen en eventuele vergissingen z.s.m. per e-mail door te geven aan Joop Broerse.
Wedstrijdformulieren moeten uiterlijk twee postwerkdagen na de wedstrijd ontvangen zijn op het wedstrijdformulier vermeldde adres. Hierbij heeft de verzending van de formulieren per e-mail veruit mijn voorkeur boven verzending per post
De tussenstanden van de poules zullen iedere week op de site van de afdeling worden gepubliceerd.
Bij de Harry Feenstra Bekercompetitie moet U met de volgende regels rekening houden:

 1. Het later toevoegen van spelers aan een team wordt slechts bij hoge uitzondering toegestaan waarbij er rekening meer moet worden gehouden dat een team uit niet meer dan de maximaal vijf toegestane spelers mag gaan bestaan en de toe te voegen speler geen versterking van het team mag zijn.
 2. Het is toegestaan, indien voor een team meer dan 2 spelers zijn opgegeven, om in een wedstrijd tegen het ene team in een andere samenstelling te spelen dan in de wedstrijd tegen het andere team., Ook is het toegestaan dat een bij het team opgegeven speler alleen in het dubbelspel uitkomt.
  De onder dit team genoemde regels zijn niet van toepassing als één van de spelers een invaller is.
 1. Het is niet toegestaan om gelijktijdig wedstrijden in twee poules te spelen.
 2. Het niet opkomen van een team wordt beboet met € 22,500.
 3. Als een team niet opkomt wordt een poule niet opnieuw vastgesteld. De wel aanwezige teams krijgen 5 punten voor de niet gespeelde wedstrijd tegen het niet opgekomen team. Tevens zal aan het niet opgekomen team een boete worden opgelegd.
 4. Indien een team twee of meer keer niet is opgekomen zullen alle tegen dit team behaalde resultaten uit de eindstand worden verwijderd.
 5. Het te laat ontvangen van een wedstrijdformulier wordt beboet met € 5,00.
 6. Voor het verplaatsen van een wedstrijd wordt alleen toestemming gegeven als de andere in dezelfde poule uitkomende teams hiermee akkoord gaan.
 7. Het is toegestaan dat een team met slechts 1 speler opkomt. De partijen die niet gespeeld kunnen worden zijn winstpunten voor de andere partij.
 8. Bij gelijk eindigen in een poule wordt, indien van belang voor plaatsing in de volgende ronde, gekeken naar het onderlinge resultaat. Indien Teams uit verschillende poules eenzelfde aantal punten hebben behaald zal er om te bepalen welk team zich voor de 2e ronde plaatst gekeken worden naar het resultaat behaald tegen de hoger geëindigde teams te beginnen met het resultaat behaald tegen de nr. 1
 9. 11. Het terugtrekken van een team is niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Joop Broerse Telefoon 06-53336150 e-mail bekerwedstrijden@nttb-hollandnoord.nl