Harry Feenstra Bekercompetitie

 

1e ronde Harry Feenstra Bekercompetitie seizoen 2019/2020

Voor deze editie van de Harry Feenstra Bekercompetitie zijn er in totaal slechts 45 teams ingeschreven een historisch dieptepunt. Door het lage aantal teams is het helaas niet mogelijk om een indeling op competitieklasse te maken daarom is besloten om de 45 teams op grond van de berekende teamrating in te delen in 5 groepen van 9 teams die twee volledige ronden tegen elkaar spelen. Op pagina 2 van het bijgesloten programma kunnen de teamratings worden bekeken.
Bij het maken van het programma is zoals altijd geprobeerd om met alle verzoeken rekening te houden voor zover ik het kan beoordelen is dit deze keer in alle gevallen gelukt.

De verenigingen worden verzocht om het programma goed door te nemen en eventuele vergissingen z.s.m. per e-mail door te geven aan Joop Broerse.
Alle team spelen ook in de 2e ronde waarbij de punten behaald in de 1e ronde blijven meetellen.Wedstrijdformulieren moeten uiterlijk twee werkdagen na de speeldag per e-mail door mij ontvangen zijn op het wedstrijdformulier vermeldde e-mailadres.

De tussenstanden van de poules zullen tweemaal per week op de site van de afdeling worden gepubliceerd.

Bij de Harry Feenstra Bekercompetitie moet U met de volgende regels rekening houden:

 1. Het later toevoegen van spelers aan een team wordt bij uitzondering toegestaan waarbij er rekening meer moet worden gehouden dat een team uit niet meer dan de maximaal vijf toegestane spelers mag gaan bestaan en de toe te voegen speler geen versterking van het team mag zijn.
 2. Het is toegestaan, indien voor een team meer dan 2 spelers zijn opgegeven, om in een wedstrijd tegen het ene team in een andere samenstelling te spelen dan in de wedstrijd tegen het andere team. Ook is het toegestaan dat een bij het team opgegeven speler alleen in het dubbelspel uitkomt.

De onder dit team genoemde regels zijn niet van toepassing als één van de spelers een invaller is.

 1. Het is niet toegestaan om gelijktijdig wedstrijden in twee poules te spelen.
 2. Het niet opkomen van een team wordt beboet met € 22,50.
 3. Als een team niet opkomt wordt een poule niet opnieuw vastgesteld. De wel aanwezige teams krijgen 5 punten voor de niet gespeelde wedstrijd tegen het niet opgekomen team. Tevens zal aan het niet opgekomen team een boete worden opgelegd.
 4. Indien een team twee of meer keer niet is opgekomen zullen alle tegen dit team behaalde resultaten uit de eindstand worden verwijderd.
 5. Het te laat ontvangen van een wedstrijdformulier wordt beboet met € 5,00.
 6. Voor het verplaatsen van een wedstrijd wordt alleen toestemming gegeven als de andere in dezelfde poule uitkomende teams, hiermee akkoord gaan.
 7. Het is toegestaan dat een team met slechts 1 speler opkomt. De partijen die niet gespeeld kunnen worden zijn winstpunten voor de andere partij.
 8. Bij gelijk eindigen in een poule wordt, indien van belang voor plaatsing in de volgende ronde, gekeken naar het onderlinge resultaat. Indien teams uit verschillende poules hetzelfde aantal punten hebben behaald zal er om te bepalen welk team zich voor de finaleavond plaatst gekeken worden naar het resultaat behaald tegen de hoger geëindigde teams te beginnen met het resultaat behaald tegen de nr. 1
 9. 11. Het terugtrekken van een team is niet mogelijk.

De 2e ronde zal worden gespeeld in de volgende periodes:

Speelweek 1 van 10-02-2020 t/m 14-02-2020
Speelweek 2 van 17-02-2020 t/m 21-03-2020
Speelweek 3 van 23-03-2020 t/m 27-03-2020
Speelweek 4 van 27-04-2020 t/m 08.05.2020

De halve finales en de finales zullen in de zaal van de vereniging Flits/Theresia worden gespeeld op woensdag 20 mei (dag voor Hemelvaartsdag)

Met vriendelijke groet,

Joop Broerse
Telefoon 06-53336150 e-mail bekerwedstrijden@nttb-hollandnoord.nl