Afdeling Holland-Noord zoekt toernooileiders

Onze afdeling is op zoek naar toernooileiders. Regelmatig lopen we er tegenaan dat er te weinig toernooileiders beschikbaar zijn in onze afdeling. Denk hierbij aan afdelingskampioenschappen, nationale jeugdmeerkampen, ranglijsttoernooien, verenigingstoernooien en bijvoorbeeld allerhande regionale toernooien zoals bijvoorbeeld het US Open, de Beste Pingponger van Haarlem of de OLK (Open Langedijker Kampioenschappen).

Veel van deze toernooien worden door slechts enkele toernooileiders gedaan. En dat aantal is de laatste tijd teveel afgenomen. Dat willen wij graag doorbreken en hierbij een oproep plaatsen voor diegenen die het leuk lijkt om dit te gaan doen.

Onze afdeling heeft op dit moment nog slechts 6 gediplomeerde toernooileiders. Zij zijn ook nog eens niet allemaal meer altijd actief….tijd voor aanvulling!

Bij de NTTB is het mogelijk je hiervoor te laten opleiden. Er zijn op dit moment vier niveaus. Van Toernooileider 2 tot en met Toernooileider 5.

Onze afdeling wil dit ook op een eenvoudige wijze mogelijk gaan maken en daagt je uit samen met ons de handschoen op te gaan pakken. Hoe wij dat gaan doen? Lees verder hieronder wat e.e.a. inhoudt en hoe wij je over de streep willen trekken om dit noodzakelijke en verantwoordelijke werk op te gaan pakken. Ook willen we hiervoor (tijdelijk) de financiële drempels slechten. We zitten omhoog en hopen dat je ons wilt helpen. Bovendien is het ook nog eens leuk en dankbaar werk om te doen…..

Wil jij als speler ook graag dat een toernooi soepel verloopt en dat je ongeacht het resultaat met een goed gevoel naar huis gaat? Dat valt of staat bij een goede organisatie met enthousiaste en bekwame vrijwilligers die de wedstrijdleider hierbij ondersteunen. Bij de onlineopleiding Toernooileider 2 leer je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat iedereen met dat goede gevoel aan het eind van de dag naar huis gaat.

Maar misschien wil je ook zelf graag een toernooi bij je club organiseren en weet je niet zo goed hoe je dat perfect kunt doen. Hoe mooi is het als jij de clubkampioenschappen kunt organiseren en dit rimpelloos kunt laten verlopen? Ook dit leer je bij de opleiding Toernooileider 2.

Dit is een online te volgen cursus en de kosten (€ 50) hiervoor kunnen, na behalen van het diploma, worden gedeclareerd bij onze afdeling. Schrijf een briefje (mailtje) met je motivatie en het afdelingsbestuur gaat bezien of je hiervoor de kosten vergoed gaat krijgen. De afdeling heeft hier wel een grens aan gesteld. We kunnen maximaal 10 deelnemers subsidiëren en de aangegeven motivatie is ook een beoordelingscriterium.

De duur van de opleiding bepaal je zelf. Voorwaarde is wel dat je de opleiding binnen 3 maanden afrondt. Dat kan natuurlijk veel sneller, maar je hebt het in eigen hand.

Onderstaand de uitleg voor de opleidingen TL3 t/m 5. De voorwaarden hiervoor, mocht je na TL2 de smaak te pakken hebben, kun je bij ons opvragen.

Toernooileider 3 is het vervolg op toernooileider 2. Een Toernooileider 3 geeft leiding bij de organisatie en de uitvoering van één- of meerdaagse toernooien op een groot aantal tafels. Het deelnemersveld bestaat uit diverse categorieën spelers, senioren en jeugd, van alle klassen binnen de NTTB en deelnemers uit het buitenland, zogenaamde O-toernooien. Een kenmerkend toernooi voor dit niveau zijn afdelingskampioenschappen en de afdelingsrondes voor de Nationale Jeugd Meerkampen.

Als eindverantwoordelijke voor alle zaken betreffende de organisatie, mensen, materialen en financiën is de Toernooileider 3 het aanspreekpunt en weet hij waarover hij met de Bondsvertegenwoordiger moet communiceren. Daarnaast kan een Toernooileider 3 een belangrijke assisterende rol vervullen tijdens nationale evenementen onder verantwoordelijkheid van een Toernooileider 4.

Een Toernooileider 4 geeft leiding tijdens nationale (N) evenementen en coördineert alle voorbereidende werkzaamheden. Deze nationale evenementen worden gespeeld op initiatief van de NTTB volgens de NTTB reglementering. Bij internationale (I) evenementen in Nederland die door of namens de NTTB worden georganiseerd stuurt, begeleidt en organiseert de Toernooileider nevenactiviteiten.

Als eindverantwoordelijke voor alle zaken betreffende de organisatie, mensen, materiaal en financiën is de Toernooileider 4 het aanspreekpunt en weet hij waarover hij met de Bondsvertegenwoordiger, (hoofd)scheidsrechters en/of vertegenwoordigers uit het buitenland communiceert. Deze opleiding kan normaliter alleen gevolgd worden door een gediplomeerde Toernooileider 3 met ruime ervaring of iemand die dat niveau op alle vlakken heeft en kan aantonen.

De huidige gediplomeerde toernooileiders in onze afdeling zijn:

Toernooileider 2:          Geen

Toernooileider 3:          M.G.M. (Marcel) Frijhoff

H. (Huub) Koen

R.G. (Rijko) Kramer

Toernooileider 4:          J. (Joke) Wijker- Van de Ruit

R. (Rogier) Wijker

T. (Theo) Wijker

Toernooileider 5:          Geen  (in Nederland heeft alleen Igor Heller deze licentie)