In het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 worden de kwalificatiewedstrijden voor de Europese Kampioenschappen 2021 voor teams gespeeld. Jouw club kan gastheer worden van een van deze wedstrijden van onze Nederlandse teams!

Dames
Loting heeft uitgewezen dat de Nederlandse dames in divisie A, de hoogste categorie, gekoppeld zijn aan Polen en Servie.  Bij de dames treffen drie landen elkaar in een thuis- en uitwedstrijd, wat neerkomt op een totaal van vier wedstrijden per land. De groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich direct voor de eindronde in Roemenië. De nummer drie mag via een tussenronde proberen om alsnog een van de resterende tickets te bemachtigen.

Heren
De Nederlandse heren komen eveneens uit in een poule van drie landen maar spelen, anders dan de dames, een round robin systeem in één weekend en op één locatie. De oranjeheren nemen het in divisie B op tegen Cyprus en Estland. Elk land kan zelf bepalen of zij een gooi willen doen naar de organisatie van dit weekend. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel landen hiervan doorstromen naar de 2e fase.

Hoe leidt de weg naar de EK-eindronde voor teams in 2021?

Thuiswedstrijden
De dames spelen één thuiswedstrijd in oktober 2020 en de andere in het voorjaar van 2021. De groepswedstrijden van de heren zullen in het weekend van 17 & 18 oktober 2020 plaatsvinden.

Interesse?
Potentiële organisaties hebben tot 1 februari de tijd zich te melden bij Robbert Stolwijk via stolwijk@tafeltennis.nl. Daar kan ook aanvullende informatie worden opgevraagd.