Met de introductie van de NTTB App en de pilot met het Digitale Wedstrijdformulier (DW) zitten we in de uitvoerende testfase. Tijdens de pilot is het papieren formulier leidend. Dit betekent dat dit volledig ingevuld dient te worden. Daarna dient het conform de afspraken verwerkt te worden, zoals gecommuniceerd door de betreffende competitieleider.

Er staat hier een toelichting gegeven op het gebruik van de NTTB App en het wedstrijdformulier tijdens de najaarscompetitie 2020.

Hierin staat onder andere het volgende:
In de najaarscompetitie 2020 blijft het papieren wedstrijdformulier het officiële document. De afspraken rondom de competitie zijn daarmee ongewijzigd. Denk hierbij onder andere aan het verwerken van de uitslagen, aan het verzetten van wedstrijden en aan de boetelijst. Voor de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen en voor de competitieleiders verandert er dus (nog) niet veel.”

Tijdens de pilot kunnen spelers en wedstrijdsecretarissen al een aantal zaken uitvoeren in de NTTB App. Nog niet alle functionaliteiten voor de wedstrijdsecretaris zijn geactiveerd. Deze zullen in een latere fase van de testperiode worden toegevoegd. Het proces voor de wedstrijdsecretaris is in principe hetzelfde als voorheen.

Veel vragen
De competitie is nu overal gestart. We hebben de laatste twee weken veel vragen ontvangen op het e-mailadres DWF@tafeltennis.nl. We proberen alle vragen binnen 3 werkdagen te beantwoorden, maar dit lukt niet altijd. Op basis van deze vragen maken we aanpassingen in de NTTB App. Ook vullen we de Q&A op tafeltennis.nl aan op basis van de ontvangen vragen. De twee meest gestelde vragen zijn:

Wie kan het wedstrijdformulier invullen?
Antwoord: Spelers en NPCs (coaches/begeleiders) kunnen het wedstrijdformulier invullen als de wedstrijdsecretaris van de vereniging autorisatie heeft gegeven. Net als bij het papieren formulier geldt dat er maar één digitaal wedstrijdformulier ingevuld kan worden. Vooraf kan afgesproken worden of het thuisspelende team of het uitspelende team het wedstrijdformulier invult. De (game-)uitslagen kunnen dus op slechts één telefoon ingevuld worden. Ook het afronden van de wedstrijd (bevestigen uitslag en plaatsen van opmerkingen) wordt op deze telefoon gedaan.

Hoe kan ik de wedstrijd volgen?
Antwoord: Het is mogelijk om het verloop van de wedstrijd te volgen. Navigeer naar de wedstrijd via het poule overzicht. Dit kan vanuit het overzicht van jouw club, de poule van je eigen team of via de navigatie op de homepagina van de NTTB App (zoek de juiste competitie op). Selecteer de wedstrijd om de scores te volgen.