In de maanden oktober t/m december 2021 krijgt het innovatieproject schuiftafeltennis concreet handen en voeten. Na een jaar lang onderzoek, ontwikkelen, produceren en testen komen dit najaar op meer dan 40 locaties diverse doelgroepen in aanraking met in beweging door de schuiftafeltennis spelvorm. Vanuit het project gaan we deze periode aan de slag bij:

  • 10 tafeltennisverenigingen die zich gaan richten op (jonge) jeugd (vanaf 4 jaar), waarbij de in hoogte verstelbare tafel kansen biedt
  • 8 tafeltennisverenigingen die zich richten op sporters met een beperking (para-tafeltennis)
  • 10 basisschool locaties waar schuiftafeltennis in de gymlessen geïntroduceerd wordt middels het ‘Kidspong’ programma, gericht op Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO)
  • 10 speciaal onderwijs locaties waar schuiftafeltennis kinderen de kans geeft te gaan sporten
  • 6 ouderenzorg locaties waar schuiftafeltennis een fantastische beweegactiviteit biedt

Nieuwe lesmap
Voor trainers, vakdocenten, buurtsportcoaches, (activiteiten)begeleiders en professionals in de zorg en onderwijs hebben we een speciale lesmap ontwikkeld met daarin voldoende oefenstof om aan de slag te gaan. Het is een ‘clickable’ lesmap’, wat inhoud dat je op de computer, telefoon of tablet snel door de map kunt navigeren.

De lesmap bestaat uit twee delen:
1. Kidspong, met de BMO oefenstof
2. Schuiftafeltennis oefenvormen

De lesmap is hier te downloaden: https://www.nttb.nl/schuiftafeltennis/leskaarten/

Meer info of contact?
Mocht je vragen hebben of meer van het project willen weten? Neem dan contact met op ons of neem een kijkje op https://www.nttb.nl/schuiftafeltennis/.