Door de coronacrisis groeien meer kinderen op in een gezin met geldzorgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport en cultuur zoals tafeltennis, voetbal, dansen, judo of muziek. 

Als gevolg van de coronacrisis hebben steeds meer gezinnen te maken met geldzorgen. Kinderen en jongeren die voor de crisis wekelijks naar de tafeltennisclub, het voetbalveld, de dansschool, judovereniging of muziekles gingen, staan mogelijk snel aan de zijlijn. Hun ouders kunnen de contributie of het lesgeld niet meer betalen.

Ken je een kind dat hulp nodig heeft? Of wil je helpen? Ga naar magikweermeedoen.nl. Zo weten ouders van ons bestaan, kunnen leerkrachten, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners en andere professionals een aanvraag voor een gezin doen. Ook kun je als particulier doneren.

Toolkit voor clubs
Er is een toolkit voor clubs en verenigingen samengesteld door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze toolkit bevat diverse communicatiemiddelen om aan (ouders van) leden kenbaar te maken dat wij kunnen helpen als het betalen van de contributie of het lesgeld een probleem is. Zo bevat de toolkit onder andere teksten voor de website en nieuwsbrief, poster en flyer. Zodra de toolkit beschikbaar is, zal de NTTB hierover communiceren.